ua en ru

Поліція заарештувала "сміттєві" цінні папери на суму близько 40 млрд гривень

Поліція заарештувала "сміттєві" цінні папери на суму близько 40 млрд гривень Фото: поліція провела обшуки у справі про "сміттєвих" цінних паперах (фото з відкритих джерел)

Проведено 34 обшуки вилучено 51 печатка

Національна поліція в рамках розслідування махінацій з цінними паперами на фондовому ринку провела 34 обшуки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як повідомляється, в ході обшуків було вилучено 51 печатку підконтрольних зловмисникам підприємств, а також документацію, що підтверджує злочинну діяльність.

altalt

Фото: поліція заарештувала "сміттєві" цінні папери на суму 40 млрд гривень

На даний час на "сміттєві" цінні папери з орієнтовною сумою капіталізації близько 40 млрд гривень накладено арешт.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) і ст. 222-1 (Маніпулювання на фондовому ринку) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією виявила схему легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, за допомогою емісії та реалізації "сміттєвих" цінних паперів.

На момент викриття злочинної групи на фондовому ринку зверталися цінні папери 38 емітентів на суму близько 25 млрд гривень.