ua en ru

У поліції повідомили про найпоширеніші порушення водіями автобусів

У поліції повідомили про найпоширеніші порушення водіями автобусів Фото: автобус (olter.livejournal.com)

Серед порушень - керування в стані сп’яніння

За шість днів протягом останнього тижня поліцейські зафіксували понад 3,7 тисяч порушень водіями, які перевозять пасажирів. Про це йдеться у повідомленні Національної поліції України.

Серед порушень - керування в стані сп’яніння, створення аварійної обстановки, порушення вимог дорожніх знаків та керування без необхідних документів.

Окрім того, як повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Національної поліції Олексій Білошицький, виявлено 528 технічно несправних автобусів.

За словами Білошицького, на території країни проводиться комплекс цільових заходів, спрямований на профілактику аварійності на пасажирському транспорті. У рамках цих заходів поліцейські посилили контроль за дотриманням перевізниками Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.

Для цього організовано роботу спільних мобільних груп. Окрім того, додаткові автопатрулі наближено до аварійно-небезпечних ділянок доріг і місць концентрації дорожньо-транспортних пригод. Також поліцейські проводять інструктажі з перевізниками та водіями.

Нагадаємо, у Львівській області нетверезий водій скоїв наїзд на поліцейського та намагався втекти з місця події.