ua en ru

У поліції розповіли про хід розслідування нападу на Гандзюк

У поліції розповіли про хід розслідування нападу на Гандзюк Фото: Катерина Гандзюк (facebook.com/uakateryna)

Зараз поліція працює над встановленням замовників нападу

Поліція працює над встановленням замовників нападу на активістку і радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк. Про це заявив заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції.

Аброськін уточнив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у замаху на життя Гандзюк, троє взяті під варту, ще двом, які дають показання і співпрацюють зі слідством, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами Аброськіна, поки слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Гандзюк на посаді виконуючої обов'язки керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія - активна громадянська позиція, а також її громадська і політична діяльність як активіста.

Як відомо, правоохоронці встановили п'ятьох осіб, причетних до скоєння злочину. Серед них - організатор, посібники, виконавець і водій. Троє учасників злочину, не були виконавцями і організаторами, а саме водій і пособник - пішли на співпрацю зі слідством і дають свідчення. З ними в рамках слідчих дій вже проведений слідчий експеримент.

Також зазначається, що стосовно організатора та виконавця обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"У нас є всі необхідні докази по пособниках, виконавцях і організатору. Наразі ми відпрацьовуємо версії у напрямку встановлення замовників та посередників у вчиненні цього злочину", - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, 16 жовтня підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк - Віктора Горбунова відпустили з СІЗО. Раніше було встановлено, що Горбунов придбав в місті Каховка дві пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти, яка зберігалася на складі ТОВ "Зерма-Україна". Це підтвердив продавець, який повідомив, що Горбунов придбав кислоту 6 липня 2018 року.

Також підозрюваного у справі замаху на Гандзюк Володимира Васяновича відпустили з СІЗО під домашній арешт.