ua en ru

Поліцейські України та Ізраїлю забезпечать правопорядок в Умані під час Рош га-Шана

Поліцейські України та Ізраїлю забезпечать правопорядок в Умані під час Рош га-Шана Фото: Ігор Клименко (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В Умані під час святкування Рош га-Шана правопорядок будуть спільно забезпечувати співробітники поліції України та Ізраїлю. Правоохоронці будуть жорстко реагувати на провокації і протиправні дії.

Про це заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко, передає прес-служба відомства.

"Ми намагаємося донести, що на території України діють виключно українські закони. І ми будемо жорстко реагувати на всі провокації і протиправні дії, незалежно від того, хто є їх учасником. Разом з вами ми впораємося з завданнями, які стоять перед нами", - заявив він.

За словами Клименка, в цьому році святкування нового року для тих, хто сповідує юдаїзм, ускладнюється епідеміологічною ситуацією.

Водночас він зазначив, що всі хасиди, які зараз перебувають на території України, повинні спокійно зустріти свято Рош га-Шана.

Нагадаємо, напередодні білоруські прикордонники повідомили, що на кордоні з Україною застрягли близько 1,5 тисячі хасидів.

З-за потоку паломників, в'їзд яких в Україну заборонено, в Чернігівській області закрили пункт пропуску "Нові Яриловичі". Прикордонники намагаються не допустити незаконного проникнення хасидів в країну.