ua en ru

Поліцейські перевірять кожен будинок у Донецькій області на предмет нелегальних заселень

Поліцейські перевірять кожен будинок у Донецькій області на предмет нелегальних заселень Фото: поліцейські перевірять кожен будинок у Донецькій області на предмет нелегальних заселень

Сьогодні в області стартували оперативно-профілактичні заходи, які триватимуть до 8 лютого

Поліцейські перевірять кожен будинок у Донецькій області на предмет нелегальних заселений. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Донецькій області.

Сьогодні, 16 грудня 2015 року, на території всієї області стартували оперативно-профілактичні заходи, які триватимуть до 8 лютого 2016 року.

Операція розроблена за ініціативою керівництва ГУ НП у Донецькій області в рамках реформування підрозділів поліції громадської безпеки.

"Особливу увагу поліція приділяє населеним пунктам на лінії розмежування, які знаходяться під постійною загрозою, тому що в кількох кілометрах, а то навіть і метрах знаходяться окупаційні війська", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що завдання правоохоронних органів - виявити інформаторів бойовиків, коректувальників вогню, інших пособників терористів, осіб, які ховають зброю і вибухівку або причетні до злочинів, а також перевірити кожен будинок на предмет самовільного заселення в тимчасово залишене житло і протидіяти мародерству.

Поліцейські також виявляють осіб, які потребують соціального захисту, - сім'ї з дітьми, літніх людей, та організовують надання їм допомоги. Крім того, співробітники поліції мають на меті перевірити наявну кількість жителів населених пунктів і встановити зниклих людей.

Нагадаємо, начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін допускає диверсії напередодні свят.