ua en ru

Поліцейські ліквідували бордель, який надавав послуги гостям Євробачення

Поліцейські ліквідували бордель, який надавав послуги гостям Євробачення Фото: поліція

Координація та керівництво здійснювалися з Житомира

Правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи, яка займалася звідництвом та сутенерством у столиці та Київській області. Про це повідомили в прес-службі Нацполиции Київської області.

"Координація діяльності та загальне керівництво злочинним бізнесом здійснювалися дистанційно подружньою парою з міста Житомир. 30-річна жінка і 32-річний чоловік втягнули в проституцію понад 20 проституток", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, вони надавали весь спектр чоловічих і жіночих послуг сексуального характеру іноземним громадянам, які приїхали в Україну на пісенний конкурс "Євробачення".

За словами начальника поліції Київської області Дмитра Ценова, розрахунки за вказівкою сутенерів, клієнти здійснювали виключно в іноземній валюті. Одна година насолоди коштувала від 100 до 500 доларів або євро. Місячна виручка від функціонування злочинного бізнесу становила понад 400 тис. гривень.

Всі притони були оснащені камерами цілодобового спостереження. передаючи в онлайн-режимі інформацію на комп'ютер організаторів. Так керівники контролювали час, проведений іноземцями та кількість грошей.

altaltalt

Фото: поліцейські ліквідували притон інтимних послуг

В ході 5 обшуків в борделях вилучили 5 грамів амфетаміну, 50 тис. гривень виручки, контрацептиви, мобільні телефони диспетчерів та комп'ютерну техніка, з допомогою якої в інтернеті поширювалася реклама злочинного бізнесу.

Поліцейські ліквідували бордель, який надавав послуги гостям Євробачення

Фото: виручка, вилучена в ході обшуків

Четверо фігурантів злочинної групи затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ч. 3 ст. 303 (проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією) Кримінального кодексу. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві близько 200 співробітників правоохоронних органів взяли участь у масштабної спецоперації з ліквідації організованого злочинного угруповання, яка містила комплекс борделів в Києві та області.