ua en ru

Політолог: запорізького прокурора Шацького потрібно знімати з посади

Якщо прокурор Запорізької області Олександр Шацький сам не піде у відставку, його необхідно зняти з посади. Про це заявив глава правління Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають українські ЗМІ.

На думку політолога, останні висловлювання прокурора, що стосуються проведених в країні реформ, а також керівництва Генпрокуратури, йдуть врозріз з етикою держслужбовця.

"Якщо прокурор починає висловлювати свою думку щодо діяльності центральної влади, щодо реформ, то такого місцевого прокурора треба негайно знімати з посади. Він починає займатися політикою. Це не його компетенція давати оцінку реформам. Якщо він починає робити політичні заяви, він перестає бути прокурором", - підкреслив Володимир Фесенко.

Як зазначають ЗМІ, Шацький разом з "донецьким" угрупуванням у Запоріжжі намагається призначити "свого губернатора", фактично домігшись неформальній автономії регіону. На думку Фесенка, допустити подібний сценарій не можна.

"Якщо губернатор буде ставлеником місцевих еліт, а у нас місцеві еліти - це найчастіше або олігархічні групи, або місцеві клани, або кримінальні. І тут моя позиція принципова і категорична, щоб у нас країна не розповзлася. Адже може ж бути явний сепаратизм, як на Донбасі, а може бути прихований", - говорить він.

Політолог Віталій Бала вважає, що служба в правоохоронних органах і політика несумісні.

"Я думаю, що не тільки місцеві (запорозькі) правоохоронці прозорість і публічність переплутали з якимось своїм особистим піаром або окозамилюванням того, що вони нічого не роблять... Хоче (Шацький) говорити про політику, нехай тоді йде з посади з правоохоронних органів і займається політикою", - вважає Віталій Бала.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, прокурор Запорізької області Олександр Шацький, якого громадські активісти звинувачують у корупції та рейдерстві, виступив з різкою критикою реформ центральної влади і президентських кадрових призначень. "Мене слово патріот вже бісить. Я не розумію, чому патріотами стали Саакашвілі, Сакварелідзе і багато інших", - заявив Шацький журналістам.