ua en ru

Політолог: з топових політиків тільки Ляшко засудив приїзд Гризлова

На жаль, в Україні продовжується ганебна традиція, коли навіть політики при високих посадах відчувають як мінімум незручність і пієтет перед Москвою, а як максимум - шикуються в чергу отримати ярлик на царство і долю від газу. Таку позицію висловив у коментарі українським ЗМІ політолог Володимир Цибулько.

"Минуло вже два дні після несподіваного прильоту, суспільство кипить, а ми не чуємо жодного слова ні від лідерів партійних фракцій, ні від керівників силових органів. Де позиція Адміністрації, РНБО? З топових політиків чітко і оперативно висловився тільки Ляшко: закликав заарештувати Гризлова прямо в аеропорту. В цьому є певна логіка, адже візитер перебуває під санкціями Євросоюзу, і як тепер Україна просить продовження санкцій, якщо сама впускає і випускає одного з ключових фігурантів списку?", - зазначив він.

Політолог додав, що "якщо вже немає оперативної реакції, то хай би керівники держави відреагували дисциплінарними і кадровими висновками: хто дозволив, хто запросив, хто знав і не взяв під білі рученьки".

"Звичайно, може бути і ще одна причина бездіяльності: можливо, всі політичні лідери продовжують святкувати новорічні свята, і в розпал забави вирішили запросити такий ексклюзивний вертеп з Москви - для приколу? А потім, повернувшись в реальність, бояться в цьому зізнатися?", - іронізує експерт.

"Також без реакції переважної більшості політиків і залишилася згадка України у зверненні американського президента. Якщо пропускати такі паси в публічній площині, то можна програти і дипломатично. Такі гравці дограються до вильоту з основного складу, якщо не змінять стиль гри", - додав політолог.