ua en ru

Політолог: Президент та опозиція мають сісти за круглий стіл

Президент та опозиція мають сісти за круглий стіл та знайти спільний вихід зі складної ситуації, що склалася, переконаний політолог Кость Бондаренко.

«Ситуація в країні надзвичайно тривожна та погрожує втратою контролю над подіями. Це саме той час, коли еліти мають забути про ідеологічні та економічні розбіжності й спільно рятувати єдність країни. Інакше може бути запізно», - зазначив політолог.

Кость Бондаренко підкреслив, що останні дня засвідчили, що ані президент, ані опозиція повною мірою не керують ситуацією. «Розгін мирного майдану 30 листопада, абсолютно переконаний, був організований не за наказом Віктора Януковича. Навпаки, він був організований, щоб послабити позиції України, загнати президента в глухий кут з єдиним, необхідним для організаторів виходом. Президент засудив дії силовиків, переконаний, він обов'язково знайде тих, хто стояв за провокацією», - сказав експерт.

«З іншого боку опозиція також не контролює Майдан. Події на Банковій, незаконне захоплення адміністративних будівель довели це. Опозиції лише надзвичайними зусиллями вдалося приборкати юрбу, розпалену провокаторами. І це надзвичайно небезпечно», - зазначив експерт.

За таких обставин експерт вважає небезпечним далі закликати людей на масові мітинги та страйки. «Мітинг, страйк - це ефектний політичний інструмент. Але не надто ефективний з точку зору досягнення мети та з огляду на економічні інтереси країни. І влада вже почула голос народу. Зокрема підставою говорити про це є заява Президента про підтвердження вибору європейського майбутнього для України. Тому повторюю - сьогодні країні потрібен діалог та напрацювання спільного бачення майбутнього країни», - зазначив експерт.