ua en ru

Політолог назвав підстави для підвищеного інтересу до Арбузова з боку силових відомств

Колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов став об'єктом пильного інтересу з боку правоохоронних органів через близький зв'язок з сім'єю Януковича і великою кількістю ворогів серед представників колишньої влади. Таку думку озвучив політолог, професор Києво-Могилянської Академії та директор Школи політичної аналітики Олексій Гарань.

"Арбузов при Януковичі грав роль відповідального за створення і супроводження схем збагачення Сім'ї. В нагороду за свою роботу він отримав не тільки можливість збагачуватися на тендерах Нацбанку, але і діяти без оглядки на олігархів і "стару гвардію" Партії регіонів", - зазначив політолог.

Гарань додав, що за цей період Арбузов нажив чимало ворогів у "партії влади", а зараз накопичений негатив по відношенню до Арбузова почав втілюватися в конкретні кримінальні переслідування.

"Якщо у СБУ дійсно є вагомі підстави вважати, що він використовував свої кошти для організації провокацій і сутичок 2 травня, то увага Генпрокуратури до Арбузова і його активів, логічна і закономірна. Далі, швидше за все, будуть слідувати дії МВС", - продовжує Гарань.

Нагадаємо, 20 травня прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила про початок розслідування за фактом зловживання службовим становищем Арбузовим при створенні телеканалу БТБ у 2011-2013 рр.

Раніше, 7 травня, голова СБУ Валентин Наливайченко заявив про те, що до діяльності конвертаційного центру, який фінансував заворушення в Одесі 2 травня, також причетний Арбузов.