ua en ru

Політолог: Кремль сподівається на погіршення фінансової ситуації в Україні

Після торгової війни Росія очікує, що у нас наступить не просто торговий криза, а і фінансовий, так як проблеми з експортом несуть за собою проблеми з торговим і платіжним балансом. Про це в ході круглого столу "Російсько-українська торгова війна: Росія відкрила фінансовий фронт?" заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"З'являються різного роду фінансові аналітичні розробки, які погіршують ситуацію, нагнітають паніку, щоб було сум'яття умів. Щоб олігархи панікували, включали весь свій ресурс для перегляду угод з європейцями. За цими війнами, спекуляціями варто зовнішній вимір, за яким стоїть завдання Росії поставити економічно і фінансово Україну на коліна, змусити капітулювати", - сказав Карасьов.

На підтвердження цього він навів розсекречені українськими журналістами темники по дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії.

"В опублікованих темники більше правди. Росіяни справді намагаються зробити торговий криза в Україні, зменшити надходження в бюджет, показники платіжного і торгового балансу, щоб створити Україні бюджетні проблеми. Те, що росіяни задіє весь інструментарій щодо зриву Вільнюських угод, це очевидно", - додав він.
Політолог констатує, що Росія очікує, що внаслідок торгових і фінансових воєн Україна не вистоїть.

"Ви повинні бачити російський розрахунок, що Україна економічно і фінансово не встоїть. Росіяни сподіваються на погіршення ситуації в Україні. Вони вважають, що можуть створити нам проблеми за рахунок торгової блокади, при цьому готові щось недоотримати, але створити проблеми нашим експортерам. Також вони очікують, що згодом у нас наступить не просто торговий криза, а і фінансовий, так як проблеми з експортом несуть за собою проблеми з торговим і платіжним балансом. Вони хочуть, щоб влада стали перед труднощами: скільки виплачувати, який сформувати бюджет на наступний рік, витрати", - резюмував Карасьов.