ua en ru

Політолог: Григоришин і Симоненко обговорювали організацію страйків на українських підприємствах

Політолог: Григоришин і Симоненко обговорювали організацію страйків на українських підприємствах

Російський олігарх Костянтин Григоришин і глава забороненої в Україні Комуністичної партії Петро Симоненко були помічені в одному з київських закладів під час обговорення перспектив відродження лівого руху в Україні, а також організації масових акцій і страйків на українських підприємствах. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Олексій Голобуцький.

"Виявляється, вождь українських комуністів живіший за всіх живих. Нещодавно моєму знайомому довелося спостерігати його в одному з закладів Києва, зайнятого захоплюючою бесідою з російським олігархом Костянтином Григоришиним. І ця бесіда стосувалася перспектив відроджень лівого руху в Україні. В тому числі, створення страйкомів на підприємствах, організації масових акцій і страйків під проводом лівих сил, піших походів на Київ і т. д і т. п. Загалом, про те, що склалася в країні економічна ситуація і політична коньюктура сильно сприяють тому, що "човен потрібно активно качати", паралельно розвиваючи новий політичний проект лівої спрямованості", - повідомив політолог.


Голобуцький також заявив, що Костянтин Григоришин тривалий час спонсорував КПУ.

"Комуністи відповідали російському олігархові взаємністю, лобіюючи його інтереси в парламенті та на держпосаді. Згадати хоча б історію далекого 2007 року, коли видатна комуністка Алла Александровська штурмувала харківське підприємство "Приватбанк" в одній групі захоплення з "представниками менеджменту" Григоришина, який як раз намагався посилити там свій вплив і посадити на посаду директора свою людину. Також комуністи тривалий час активно лобіювали інтереси російського олігарха щодо українських обленерго, допомагали йому в спробах віджати київське "Динамо" у братів Суркісів у 2005 році. Займатися "педантичними" питаннями навколо "Запоріжтрансформатора", що належить Григоришину, свого часу був приставлений нардеп від КПУ Олексій Бабурін, а, приміром, Євген Мармазов в 2006 році увійшов до Ради за списком КПУ, будучи на той момент радником григоришинського "Енергетичного стандарту", - написав він.

Як повідомлялося у ЗМІ, російський олігарх Костянтин Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. За словами народного депутата від "Народного фронту" Андрія Тетерука, якщо Григоришин отримає український паспорт, це буде "плювком в обличчя героям АТО, які захищали Україну без українського громадянства, тоді як Григоришин заробляв мільйони на корупційних угодах".

Також українські видання писали, що в березні Національна поліція України розпочала розслідування розтрати майна на 170 млн доларів менеджментом Сумського НВО ім. Фрунзе, що належить Григоришину.