ua en ru

Політолог: дев'ять з десяти партій-лідерів соцдосліджень - опозиційні

Політолог: дев'ять з десяти партій-лідерів соцдосліджень - опозиційні

Дев'ять партій з першої десятки лідерів соціологічних досліджень - опозиційні. Про це заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи результати дослідження групи SocioStreamAG.

За його словами, партії влади потрібно проводити більш виважену соціально-економічну політику.


"Українці втомилися від недореформ. Тому потрібна певна тактична пауза, інвентаризація всього, що зроблено. Також треба зробити все, щоб наслідки реформ не перекладалися на плечі людей, а тільки на економічні та політичні еліти. Реформи не повинні проводитися за рахунок українців", - коментує Вадим Карасьов.

Політолог переконаний, що новий уряд має найближчим часом вплинути на тарифну політику у сфері ЖКГ і прагматично діяти у питаннях співробітництва з Міжнародним валютним фондом.

За словами Вадима Карасьова, через зростання невдоволення діями влади, крім парламентських партій зростає підтримка у "Свободи", "Нашого краю" і Громадянської позиції.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного дослідження аналітичної групи SocioStreamAG, якби вибори состолись найближчим часом, то в Раду пройшли б "Батьківщина" (10% опитаних), "Самопоміч" (8,8%), Опозиційний блок (6,9%) , Радикальна партія Олега Ляшка (5,5%) і "Солідарність" (5,3%). Наступна п'ятірка - це "Свобода" (3,8%), "Наш край" (3,4%), Укроп (2,1%), Громадянська позиція Анатолія Гриценка (2%), Національного рух "Державна ініціатива Дмитра Яроша "(1,6%).

Дослідження соціально-політичних настроїв український проводилося агентством "SocioStreamAG" (член Всесвітньої асоціації дослідників громадської думки) з 6 по 12 квітня. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення країни. Дослідження проведено методом особистого інтерв'ю по всій території країни (за винятком Криму і територій Донецької та Луганської областей, непідконтрольних Україні).