ua en ru

Політики повинні забути про розбіжності і розпочати мирний діалог, - Медведчук

Вперше за останні місяці з'явилася надія, що конфлікт на сході країни буде припинено і в Україні настане довгоочікуваний мир. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір" у своєму блозі на сайті руху.

Він зазначив, що діалог стане результативним тільки в тому випадку, якщо переговори будуть вестися з тими, хто реально контролює ситуацію в Донецькій і Луганській областях і чинить збройний опір. "Київ, запрошуючи за стіл переговорів тільки представників влади та політичних еліт, повинен замислитися над простим питанням: а чи зможуть вони забезпечити виконання підписаних меморандумів? Якщо ні - то мирний план виявиться черговою нежиттєздатною ініціативою центру", - додав політик.

За словами Медведчука, стратегія "недопущення за круглий стіл" тих чи інших сил - не тільки політично недалекоглядна, але і злочинна.

"Конструктивні широкоформатні переговори з реальними учасниками конфлікту, здатними вплинути на ситуацію в регіоні, необхідні ще й для того, щоб раз і назавжди закрити питання на Донбасі, - додав лідер "Українського вибору". - Донеччани та луганчани, вимушені бігти і ховатися в таборах для переселенців, матері, синів відправили в зону АТО, дружини, чиї чоловіки виявилися учасниками збройного протистояння по обидві сторони барикад, - сьогодні вся чекає початку мирного діалогу.

Медведчук підкреслив, що з допомогою зброї неможливо встановити мир.