ua en ru

Політика жорсткої економії вже спровокувала нові "майдани" в Україні, - Медведчук

Українці, які прагнули жити по-європейськи, у відповідності з європейськими цінностями, отримали поки що тільки європейські ціни: зарплати і пенсії на шляху до європейських стандартів залишилися колишніми, але чиновники воліють про це не згадувати. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Про те, що за обіцяну Заходом допомогу пересічним українцям доведеться дорого заплатити стало зрозуміло вже в березні, відразу ж після оприлюднення антикризових законів Кабмина. Заради довгоочікуваного першого траншу кредиту уряд девальвував гривню, заморозив мінімальну зарплату і прожитковий мінімум, урізав надбавки, згорнув соціальні і освітні програми, підвищив ціни на газ і електрику, ввів нові податки", - зазначив політик.

За словами Медведчука, апогеєм політики жорсткої економії для українців стало 1 липня, коли практично вдвічі підвищилися тарифи на водопостачання і водовідведення, подорожчали гаряча вода і опалення.

"Саме скандальне нововведення чинного уряду - перегляд "дитячих виплат". Одноразову допомогу при народженні дитини помітно підкоригували. Тепер вона складатиме всього 41 280 грн, незалежно від кількості дітей в сім'ї", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Політик повідомив, що нововведення спровокували нові майдани по Україні. "1 липня мітинг проти підвищення комунальних тарифів відбувся в Харкові. У Києві "спалахнулии" тарифний, кредитний майдани. І це тільки початок: восени, коли українці отримають перші платіжки за опалення і зіткнуться з сезонним підвищенням цін на продукти, протести можуть охопити всю країну", - резюмував він.