ua en ru

Політика команди "єврореформаторів" завела Україну в глухий кут, - Медведчук

Фінансово-економічна політика команди "єврореформаторів" завела Україну в глухий кут. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Український прем'єр відправився за черговим кредитом - на цей раз в Польщу за 100 млн євро. Зростання зовнішнього боргу, мабуть, єдиний показник, яким може похвалитися "уряд камікадзе", - заявив політик.

На його думку, якщо у влади немає чіткої програми реформування країни, якщо замість боротьби з корупцією вже півтора року тільки говорять про цю саму боротьбу, "кредити не допоможуть".

"Навіть такі величезні, які на сьогоднішній день вже взяла Україна: за даними Держстату, на кожного жителя країни припадає близько 1000 дол. зовнішнього боргу. Збільшуючи і без того величезний борг країни, команда єврореформаторів змушує українців все сильніше затягувати пояси: доходи населення падають, а ціни і тарифи - на догоду міжнародним кредиторам - зростають. "Уряд камікадзе" не зупиняють ні падіння ВВП, ні зростання безробіття, ні масове зубожіння українців", - зазначив політик.

Медведчук підкреслив, що ці кредити навіть не працюють на розвиток країни. Так, за його словами, нові підприємства не відкриваються, рівень продажів і виробництво не росте, нові робочі місця не з'являються.

"Фінансово-економічна політика команди єврореформаторів завела Україну в глухий кут. Навіть сама незалежність України стає вже суто формальною - яка загрузла в боргах країні умови диктують кредитори. Саме так влада розплачується з боргами - суверенітетом країни і майбутнім кожного українця", - резюмував він.