ua en ru

Поліграфкомбінат "Україна" приступив до виготовлення біометричних паспортів

Поліграфкомбінат "Україна" вже почав виробництво біометричних паспортів, і вже виготовлено 30 тис. примірників. Про це повідомили в прес-службі держпідприємства ПК "Україна".

"У нас підписаний договір з Державною міграційною службою (ГМС), в рамках якого ми не тільки виробляємо бланк паспорта, але і персоналізуємо цей документ, тобто - вбиваємо особисті дані конкретної людини - шляхом лазерного гравіювання наносимо фото, текст, а також записуємо дані на чіп. До 1 січня 2015-го ПК "Україна" був повністю готовий до обробки заявок на виготовлення паспортів "під ключ", і в даний час очікуємо від колег з ГМС заявок на персоналізацію паспортів. Як тільки стануть надходити дані, ми приступимо до персоналізації вже бланків та відвантаження готових документів", - йдеться в повідомленні ПК "Україна".

Відзначається, що за розрахунками фахівців підприємства, виробничі потужності дозволяють обробити заявку на персоналізацію конкретного паспорта і відвантажити документ ДМС протягом одного дня. "Можливості Центру персоналізації досить високі - до 9 тис. бланків у добу", - підкреслили в прес-службі держпідприємства.

Нагадаємо, раніше голова ДМС Сергій Радутний повідомив, що новий біометричний паспорт для виїзду за кордон буде коштувати для українців 518 гривень.