ua en ru

Польоти над Донбасом були заборонені на висоті до 10 км, лайнер, що розбився, летів вище, - Євроконтроль

Польоти над Донбасом були заборонені на висоті до 10 км, а лайнер, що розбився, летів вище.

Польоти над Донбасом були заборонені на висоті до 10 км, а розбився там лайнер летів вище. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міжнародної організації "Євроконтроль", яка здійснює управління повітряним рухом.

"За нашою інформацією, літак летів на ешелоні польоту 330 (приблизно 10 000 метрів/33 000 футів), коли він зник з радарів. Цей маршрут був закритий владою України від землі до ешелону польоту 320, але був відкритий на рівні, при якому летів літак", - наголошується в повідомленні.

Після аварії літака влади України, як зазначається, повідомили Євроконтроль про закриття маршрутів над Східною Україною від землі до необмеженої висоти.

"Всі плани польотів, які подавалися на використання зазначених маршрутів, в даний час відхилені Євроконтролем. Маршрути будуть закриті до подальшого повідомлення", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.