ua en ru

Замах на Плотницького пов'язаний з відкритою війною спецслужб РФ на Донбасі, - Шкіряк

Замах на Плотницького пов'язаний з відкритою війною спецслужб РФ на Донбасі, - Шкіряк Фото: Ігор Плотницький

Території ДНР і ЛНР перетворилися в суцільну "територію страху"

Замах на ватажка так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Плотницького пов'язаний з відкритою війною спецслужб Російської Федерації на Донбасі. Про це сказав радник голови Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі "112 Україна".

"Перш за все хочу підтвердити те, що сказав мій колега Юрій Тандіт. За нашою інформацією, стався замах на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького. І це ще одне підтвердження того, що таке насправді терористичні республіки...Ми оприлюднювали інформацію, що російські спецслужби готують усунення Захарченка та Плотницького, власне сталося, що сталося", - сказав він.


Крім того, Шкіряк зазначив, що на території окупованого Донбасу йде відверта конкуренція і ворожнеча між російськими спецслужбами.

"Потрібно розуміти, що на сьогоднішній день на території ДНР і ЛНР йде відверта конкуренція і ворожнеча між російськими спецслужбами…В першу чергу це полягає в намаганні контролювати ватажків і долучатися до фінпотоків...цей замах (на Плотницького, -ред.) підтверджує ганебність ролі Російської Федерації у цьому конфлікті (на Донбасі, - ред.)...Я думаю це не останній замах на одного з лідерів теругрупувань", - констатував Шкіряк.

Шкіряк наголосив, що головна причина конфлікту спецслужб РФ на Донбасі - це грошові потоки.

"Ще раз наголошую йде відкрита війна між ФСБ і ГРУ штабу ЗС РФ. Головна мета -гроші, перерозподіл потоків...Хто переможе в цій війні російських спецслужб ми не знаємо. Сьогодні території ДНР і ЛНР перетворилися в суцільну територію страху", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Службі безпеки України замах на Плотницького пов'язали з боротьбою за владу в ЛНР.