ua en ru

Замах на Мосійчука: загиблий охоронець працював з нардепом всього місяць

Замах на Мосійчука: загиблий охоронець працював з нардепом всього місяць Фото: Ігор Мосійчук (facebook.com/igor.mosijcuk)

Руслан Кушнір також був співробітником полку поліції особливого призначення № 1 ГУНП в Києві

Помічник і охоронець Мосійчука Руслан Кушнір, який загинув в результаті вибуху в Києві 25 жовтня, був штатним працівником Нацполіції і працював з народним депутатом всього місяць. Про це повідомив нардеп Дмитро Лінько, передає "Громадське радіо".

"Я знаю, що він нещодавно почав працювати з Ігорем. Близько місяця був поруч. Він був співробітником "Беркута", наскільки я знаю. Він був молодим і енергійним, займався спортом. 30 років", - розповів Лінько.

Згідно декларації Кушніра, він також був співробітником полку поліції особливого призначення № 1 ГУНП в м. Києві.

За словами Лінька, зараз Ігор Мосійчук після операції перебуває в реанімації. Загрози його життю немає.

"У Віталія Бали, який був поряд з ним, більш важкі поранення внутрішніх органів. Його прооперували", - сказав Лінько.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ вважають, що у вбивстві народного депутата Ігоря Мосійчука був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров. "Варіантів може бути багато. Замовник один - РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, в яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег", - заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Іван Варченко.