ua en ru

Замах на Богданова: опубліковано оперативне відео СБУ

Замах на Богданова: опубліковано оперативне відео СБУ Фото: СБУ опублікували відео звільнення Іллі Богданова, на якого готувався замах

Замах на Богданова готував екс-депутат Харківської облради

Служба безпеки України опублікувала оперативне відео замаху на блогера Іллю Богданова, який є екс-співробітник Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Відповідне відео розміщено на сторінці СБУ на Youtube.

Зокрема, на відео показано затримання зловмисників, які викрали Богданова, звільнення блогера. Також на відео є свідчення організаторів замаху на Богданова, а також запис їх переговорів з кураторами.

Як зазначається, у СБУ є вся необхідна доказова база підготовки і вчинення викрадення, в ході якого була здійснена спроба замаху на Богданова.

"Служба безпеки України зібрала всю необхідну доказову базу підготовки і вчинення викрадення, в тому числі і записи переговорів всіх учасників злочину - від замовників до виконавців", - повідомив глава СБУ Василь Грицак, додавши, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії - оплата організатору за викрадення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ спільно з іншими правоохоронними органами запобігла спробі замаху на Богданова.