ua en ru

Купівля Алішером Усмановим Social Web Services і курс акцій Mail.Ru

Покупка нового сервісу - завжди подія для пошукової системи, акції яких представлені на біржі - Google, Яндекс, Yahoo і Mail.Ru, між якими точиться постійна конкурентна боротьба за інтернет користувача, означає, що прибуток і інвесторів, формують тренди курсу акцій на біржі.

Тому не дивно, що щомісяця інформаційні агентства, телебачення, радіо, блоги і соціальні сетиинформируют про нові сервіси та послуги:
- Як позначилася ретаргетінг Яндекса на його курсі акцій на біржі
- Google про роль YouTube, прибутку, курсу акцій компанії
- Яндекс: Мій світ і Однокласники - фаворити соцмереж в Казахстані
- Однокласники.ру отримали повноцінні блоги - думки користувачів
- Facebook забанив сервіси Twitter і Яндекса - думки експертів біржі
- Інвестиції Google 1.6 млрд доларів у нерухомість Лондона і реакція біржі і т. д., кожна з яких викликав той чи інший рух курсу акцій компаній.

Одним із подій минулого 2012р. стала покупка корпорацією Mail.Ru 20% акцій Social Web Services. Доходи або збитки принесла дана покупка корпорації Mail.Ru як котируються її акції на Лондонській біржі, - розбиралися аналітики розділу "новини біржі" і "новини Mail.Ru" журналу інвесторів "Біржовий лідер".

ЗМІ: що відомо про купівлю Social Web Services корпорацією Mail.Ru Алішера Усманова

У грудні 2012 року стало відомо, що впливова компанія «Mail.Ru Group придбала 20 відсотків акцій Social Web Services. Модне додаток TagBrand є власністю Social Web Services, саме на нього зараз роблять упор нові власники, повідомляє розділ «Інвестиції» журналу «Біржовий лідер»

TagBrand додаток, що об'єднує людей за їх прихильність до брендів. Сервіс дозволяє показувати власні фото, а також коментувати знімки інших учасників. Якщо річ зацікавила користувача, він може зазначити її тегом та дізнатися, де можна її придбати. На даний момент TagBrand перспективний сервіс, якому не вистачає хорошого контенту. Експерти відзначають, що додатком необхідно створити спеціальну службу підтримки, демонструвати фото з показів мод. Також перспективно, якщо сервіс від Social Web Services буде інтегрований з Instagram - програмою для фотографій.

Після продажу частини акцій таких компаній, як Groupon, Zynga і Facebook, у Mail.Ru відкрилися нові перспективи. Ймовірно, Алішер Усманов і інші інвестори будуть думати над створенням чого-небудь нового, що принесе прибуток і популярність. Зараз TagBrand оцінюють у 800 000 доларів, проте в майбутньому ціна може зрости у міру розвитку сервісу.

Акції компанії Mail.Ru протягом 2012 року вели себе стабільно і демонстрували зростаючу динаміку. З листопада 2010 року, коли фонд Digital Sky Technologies, співвласником якого є Алішер Усманов, отримав повний контроль над Mail.Ru Group, справи у компанії пішли кращим чином. На сьогоднішній день компанія володіє соціальними мережами Мій Мир@Mail.Ru і Одноклассники.ги їй належить 22 відсотка акцій платіжного сервісу Qiwi, майже 40 відсотків соціальній мережі «ВКонтакте», 15 відсотків акцій оператора електронних торгів B2B-Center. Політика Mail.Ru полягає в тому, що компанія робить упор на перспективні і популярні сервіси, які згодом набуває. Social Web Services як раз є такий. Розвиток TagBrand посприяє збільшенню прибутку та зростання акцій на біржі.

Курс акцій Mail.Ru: як відреагував ринок на купівлю Social Web Services корпорацією Mail.Ru

Інвестори позитивно оцінюють, як придбання Mail.ru, так і загальну стабільну динаміку російських інтернет-компаній і триваюче зростання використання інтернету в Росії, пояснили аналітики брокерської компанії банку TusarFx.

Мало того, Росія може обігнати Китай... за показниками зростання ринку онлайн-реклами зі своїми рекордними показниками у 24% щорічно в 2013-2015рр., що самим позитивним чином може образиться не тільки на прибутки корпорації Mail.ru, але і на курсі її акцій на біржі Лондона.

Позиції Mail.ru гарні за рахунок доходів від платних інтернет-сервісів, на які зараз припадає основна частина виручки компанії. Результати дослідження американських експертів щодо тенденцій та використанню інтернету позитивні для Mail.ru.