ua en ru

Покупець "Укртелекому" має не допустити скорочення робочих місць та зменшення зарплати, - умови приватизації

Покупець "Укртелекому" має не допустити скорочення робочих місць та розірвання трудових договорів з працівниками товариства з ініціативи власника, та не допустити зменшення розміру середньомісячної заробітної плати кожного працівника, що утворився за останні 12 місяців до дати укладення договору купівлі-продажу пакета акцій товариства. Про це йдеться в умовах проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", що є у розпорядженні Кабміну України № 1948-р від 12 жовтня 2010 р.

Зокрема, повідомляється, що пакет акцій ВАТ "Укртелеком", який буде виставлено на продаж складається з 17 млрд 376 млн 189 тис. 488 акцій, що становить 92,791% статутного капіталу, номінальною вартістю 4 млрд 344 млн 047,372 тис. грн.
Покупець зобов'язаний не допустити появи простроченої заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат працівникам товариства; витрати товариства на охорону праці на рівні не менш як 0,5% суми реалізованої продукції (наданих послуг) товариства за рік; утримання протягом трьох років від дати переходу права власності на пакет акцій товариства існуючих об'єктів його соціальної сфери (баз відпочинку, пансіонату, дитячих оздоровчих таборів) з обсягами їх фінансування не нижче рівня 2010 р. (з урахуванням індексу інфляції за 2010 р.).

Початкова вартість пакета акцій товариства становить 10 млрд 500 млн грн.