ua en ru

Купувати treasuries зараз - це погана стратегія, - аналітик

Поки є ризик інфляції, а він зараз точно є, купувати treasuries (боргові зобов'язання уряду США) - це погана стратегія. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловив аналітик Kenai Capital Management Трей Кніппа.

"Бен Бернанке чітко дав зрозуміти, що грошова маса продовжить рости, і, з одного боку, грати на ринку treasuries проти Федрезерву вам не захочеться. Я не такий розумний і самовпевнений, щоб заявляти про те, що "бичачий" тренд по облігаціях розвернувся. Але якщо подивитися на це чисто з позиції кредитора і позичальника, який сенс мені кредитувати уряд під 2% на 10 років. З такими ставками мені набагато вигідніше самому взяти грошей у борг. Поки є ризик інфляції, а він зараз точно є, купувати treasuries - це погана стратегія", - заявив він.

У свою чергу, головний економіст Vanguard Asset Management Пітер Вестевей вважає, що поступово ставки по treasuries будуть підвищуватися. "Я думаю, коли Беранке говорить про ризики для американської економіки, він має на увазі можливість нового загострення європейської кризи, а також ризик жорсткої посадки китайської економіки. Останнім часом у зв'язку з підвищенням прибутковості treasuries заговорили про те, що 30-річний "бичачий" тренд за держоблігаціями закінчений. Я думаю, вони частково мають рацію. Частково, тому що втручання центробанків унеможливлює стрімке зростання прибутковості облігацій. Але поступово ставки будуть підвищуватися", - зазначив експерт.

Раніше, старший економіст Bloomberg Джозеф Брусуелас озвучив прогноз, згідно з яким у червні 2012 р., коли операція "Твіст" завершиться, ФРС США може почати купувати на ринку і treasuries і папери, забезпечені заставними на загальну суму від 650 млрд дол. до 1 трлн дол.