ua en ru

Поклонська "порекомендувала" кримським ЗМІ не згадувати Меджліс

Поклонська "порекомендувала" кримським ЗМІ не згадувати Меджліс Фото: Наталія Поклонська

Журналістам заборонили писати про Меджлісі, оскільки його не існує

На адресу провідних ЗМІ Криму і Севастополя надійшло з "Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку", в якому рекомендувалося не згадувати в публікаціях Меджліс кримськотатарського народу, оскільки такої організації не існує", передає місцевий портал ForPost.

"Прокуратура Республіки Крим, посилаючись на інформацію Головного управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Республіці Крим і Севастополя, повідомляє, що на території республіки не зареєстровані некомерційні організації з найменуванням або частиною найменування "Меджліс", а також "Меджліс кримськотатарського народу", - пишеться в офіційному повідомленні, підписаному "прокурором" республіки Крим Наталією Поклонської.

Ґрунтуючись на цьому, кримських ЗМІ настійно рекомендується припинити використання в новинних сюжетах, статтях та інтерв'ю найменування або частин найменування неіснуючих організацій".

Нагадаємо, 20 вересня Меджліс та інші активісти почали акцію за блокаду Криму. Активісти не пускають на півострів вантажівки з товарами.