ua en ru

Поклонська попросила посадити активіста Евромайдана на 4 роки

Поклонська попросила посадити активіста Евромайдана на 4 роки Фото: Наталія Поклонська

Костенко "вигукував на мітингах пробандеровские нацистські гасла, імітував фашистський жест привітання"

"Прокурор Криму Наталія Поклонська попросила засудити активіста Евромайдана Олександра Костенка до 4 років позбавлення волі і виплати штрафу в розмірі 80 тис. руб. Про це Поклонська заявила, виступаючи в районному суді Сімферополя, передає прес-служба прокуратури.

Поклонська заявила, що, будучи прихильником радикально-націоналістичної партії "Свобода", Костенко "вигукував на мітингах пробандеровские нацистські гасла, імітував фашистський жест вітання". В лютому 2014 року Костенко перебував у Києві і "прицільно кинув камінь у міліціонера батальйону "Беркут" прапорщик Полієнко".

За словами Поклонської, Костенко впізнали працівники "Беркута", а також свідок під псевдонімом Стьопа.

"Костенко був не рядовим учасником "Майдану", а обіймав посаду коменданта Київської міської державної адміністрації і був відомий серед радикалів під прізвиськом Саша Кримський. Костенко був розповсюджувачем та ідеологом (про що особисто повідомляв і чим пишався) так званих методик ведення вуличних боїв, які отримали найменування "Кримський варіант", характеризувалися застосуванням активістами металевих прутів-заточок, двох з'єднаних металевих труб, призначених для стрільби мисливськими патронами - "тонфа", - стверджує Поклонська.

Крім цього Костенко зберігав удома нарізний ствол, "придатний для виробництва пострілів при встановленні на пістолет Макарова "ПМ".

Колишній співробітник сімферопольської міліції Костенко в 2013 році був помічником депутата Верховної ради від партії "Свобода" Едуарда Леонова. 8 лютого 2015 року він був заарештований у Криму.

Нагадаємо, "прокурор" Криму Наталія Поклонська пообіцяла знайти місця в колоніях і СІЗО всім українським націоналістам і радикалам у разі їх проникнення на півострів.