ua en ru

Показники підготовки військових офіцерів-контрактників в 2012 р. зростуть на 25%, - Єжель

Фінансування потреб армії в 2012 році дозволить підвищити інтенсивність навчання офіцерів-контрактників, поліпшивши показники їх підготовки на 25%. Про це на сьогоднішньому брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр оборони України Михайло Єжель, передає кореспондент РБК-Україна.
"Таке фінансування заходів підготовки військ в 2012 році дозволить підвищити інтенсивність удосконалення професійних навичок офіцерів військовослужбовців за контрактом та поліпшити показники підготовки на 25% по відношенню до показників поточного року. Хоча, я вам скажу, що значні досягнення ми вже маємо в цьому році", - зазначив міністр.
За його словами, мова йде про те, що Міноборони "замахнулося на дуже великий масштаб - на дослідницьке командно-штабне навчання бригадного рівня і провести на всіх бригадах... навчання батальйонних тактичних груп".
Також за словами міністра передбачене фінансування дозволить виконати в 2012 році близько 30 тис. стрибків з вертольотів з парашутом. Середній "наліт" на 1 екіпаж у повітряних силах збільшиться до 25 годин, а "наплаванність" кораблів до 27 діб.

Раніше повідомлялося, що, за словами Єжеля, на матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців в 2012 р. передбачено 1 млрд 692 млн грн, що на 27% більше, ніж в 2011 р.