ua en ru

Показники хімічних речовин у Херсонській області залишаються в межах норми, - МОЗ

Показники хімічних речовин у Херсонській області залишаються в межах норми, - МОЗ Ілюстративне фото (УНІАН)

Вночі у Херсонській області пройшов дощ, який зменшив рівень діоксиду сірки

У Херсонській області станом на 7 вересня за результатами лабораторних досліджень не виявлено перевищення допустимого рівня хімічних речовин внаслідок викидів заводу “Кримський Титан”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що також за минулу добу жителі Херсонської області не зверталися за медичною допомогою. При цьому усі заклади охорони здоров’я за потреби готові надати необхідну допомогу.

"МОЗ України і закликає жителів області звертатись до лікаря при перших ознаках отруєння. Найближчим часом ми опублікуємо рекомендації для людей, які проживають у зоні впливу викидів заводу "Кримський Титан", - зазначили в прес-службі.

Станом на 12:00 7 вересня 2018 року за результатами лабораторних досліджень ґрунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Каланчацького та Чаплинського районів області.

Також вночі з 6 на 7 вересня на території деяких районів області випав дощ, що зменшило рівень діоксиду сірки у повітрі та на ґрунті.

"Жителям населених пунктів можливого ураження запропоновано за бажанням провести оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах курортних районів області", - додали в Міністерстві.

Нагадаємо, як повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, на півдні області через викиди в окупованому Криму отруїлися 37 прикордонників.