ua en ru

Показник залучення інвестицій в економіку України через інструменти фондового ринку зменшився на 19% до 31,76 млрд грн

Показник залучення інвестицій в економіку України через інструменти фондового ринку у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року зменшився на 19% і склав 31,76 млрд грн.

Показник залучення інвестицій в економіку України через інструменти фондового ринку у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року зменшився на 19% і склав 31,76 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Загальний обсяг випусків акцій склав 5,10 млрд грн, всього було зареєстровано 50 випусків таких цінних паперів.

"На загальну структуру зареєстрованих випусків акцій протягом зазначеного періоду істотно вплинули емісії акцій банків, організовані з метою збільшення статутного капіталу", - наголошується в повідомленні.

У той же час обсяг зареєстрованих регулятором випусків корпоративних облігацій склав 10,95 млрд грн.; підприємства здійснили 63 емісії таких цінних паперів.

Обсяг випусків інвестиційних сертифікатів КУА ПІФ (компаній з управління активами пайових інвестиційних фондів) збільшився на 50% до 16,69 млрд грн. У свою чергу, обсяг випусків акцій КІФ (корпоративних інвестиційних фондів) зменшився в порівнянні з аналогічним показником за 2013 рік, досягнувши значення 17,7 млн грн. При цьому регулятором було зареєстровано 374 корпоративних і 1660 пайових інвестиційних фондів ІСІ.

Нагадаємо, загальний обсяг біржових торгів за чотири місяці 2014 року склав 131,63 млрд грн., що майже на 11% більше, ніж за аналогічний період 2013 року.