ua en ru

Поки немає сенсу обговорювати послаблення санкцій проти РФ, - представник США в ООН

Поки немає сенсу обговорювати послаблення санкцій проти РФ, - представник США в ООН Фото: ООН (un.org)

Керрі заявила, що РФ несе відповідальність за дії в Сирії та Україні

Представник США в ООН Келлі Керрі заявила, що немає сенсу обговорювати послаблення санкцій, поки Росія не покаже готовність зробити якісь кроки для врегулювання кризи. Про це Келлі Керрі заявила у ході спеціального засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Криму.

Так, Келлі зазначила, що США не мають наміру знімати санкції з РФ до тих пір, поки останніми не будуть зроблені відповідні кроки для врегулювання конфлікту.

"До тих пір, поки Росія не покаже, що готова зробити якісь кроки для врегулювання кризи, немає сенсу обговорювати навіть найменше послаблення санкцій", - підкреслила представник США в ООН.

Вона підкреслила, що Росія несе відповідальність за напад на двох людей у Великобританії з використанням нервово-паралітичної речовини, за дії в Сирії та Україні.

"Російська Федерація несе відповідальність за напад на двох людей у Великобританії з використанням нервово-паралітичної речовини, незаконні небезпечні дії Росії в Україні, у Сирії і в інших країнах, це не можна відокремити від тривожних подій в Україні. Ми досі підтримуємо суверенітет України. Санкції у відповідь на дії в Україні триватимуть, поки Росія не поверне повний контроль над Кримом Україні. Росія почала конфлікт в Україні, а тепер вона повинна зробити все, щоб завершити його... Немає сумнівів, що Росія присутня на Донбасі. Немає сумнівів, які в них наміри. Конфлікт продовжує розпалюватися", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник глави МЗС Олена Зеркаль закликала посилити санкції відносно РФ.