ua en ru

Радбез ООН по Криму: Зеркаль закликала посилити санкції відносно РФ

Радбез ООН по Криму: Зеркаль закликала посилити санкції відносно РФ Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

Зеркаль закликала Україну активніше заявляти про себе в ООН і на інших платформах

Санкції щодо Російської Федерації повинні бути посилені. Про це сьогодні в ході спеціального засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Криму заявила заступник глави МЗС Олена Зеркаль.

"Необхідно нарощувати існуючі багатосторонні і двосторонні санкції... Україна вже висловила рішучий протест Російській Федерації щодо цих виборів. Ці вибори - це ще один виклик міжнародному співтовариству та Організації Об'єднаних Націй. Ми не повинні приймати ще одне порушення міжнародного права. Ми повинні діяти спільно, щоб припинити анексію Криму, і я закликаю вас до дій, посиливши санкції проти Росії, або ж активніше заявляти про себе в Організації Об'єднаних Націй та на інших платформах", - заявила Зеркаль.

Вона також поінформувала учасників засідання про нарощування мілітаризації окупованого Криму і репресії по відношенню до українців і кримських татар, які там живуть.

"Москва перетворить Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним та морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця. Сирія є свіжим прикладом... Російські окупаційні сили не обмежуються переслідуванням окремих фізичних осіб, гноблять активістів Меджлісу, представників легітимного представницького органу кримських татар", - сказала Зеркаль.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, Радбез ООН розпочав засідання у форматі Арріа щодо ситуації в окупованому Криму.