ua en ru

Пошук альтернативи мінським угодами ведеться постійно, - Безсмертний

Пошук альтернативи мінським угодами ведеться постійно, - Безсмертний Фото: Роман Безсмертний розповів про формати переговорів по Донбасу

Проте діалог у Мінську, на думку політика, є чи не найбільш ефективним

Діалог щодо врегулювання ситуації у зоні бойових дій на Донбасі ведеться не тільки в столиці Білорусі, проте він є чи не найбільш ефективним. Про це сказав екс-представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він зазначив, що проблема протистояння російської агресії в Україні є глобальною.

"Насправді, якщо подивитися в деталях, то діалог ведеться не тільки в Мінську... Інша справа, що такого рівня діалогу, який маємо в Мінську і настільки глибокий у технологічних речах, він єдиний. І цей зв'язок "нормандський формат - мінські переговори" робить на перший погляд неможливою будь-яку альтернативу. Але такі альтернативи є, і про них мова йде постійно: пошук іншого формату, моделей. Тому що це не тільки проблема російсько-української війни, але й проблема континентальної та глобальної безпеки. Над цим іде робота", - підкреслив Безсмертний.

Нагадаємо, раніше посол США в Україні Марі Йованович запевнила, що Україну не будуть закликати виконувати свої політичні зобов'язання, передбачені Мінськими угодами, до того, як Росія виконає свої зобов'язання в сфері безпеки.