ua en ru

Похолодання в Україні може негативно вплинути на врожай плодових дерев, - МінАП

Похолодання в Україні може негативно вплинути на врожай плодових дерев, - МінАП Фото: Володимир Топчій розповів про вплив похолодання в Україні на врожай

У той же час похолодання істотно не вплине на врожай озимини і ярових культур

Значне похолодання в Україні може негативно вплинути на врожай плодових дерев. Про це повідомив директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України Володимир Топчій в інтерв'ю одному з телеканалів, передає прес-служба відомства.

"Негативні впливи погодних умов, які могли істотно вплинути на потенціал врожаю сільгоспкультур, ще не фіксувалися. Значне зниження температури на території України несе загрози для плодових дерев з квітучими суцвіттями і тими, які знаходяться на початкових фазах формування плодів", - зазначив Топчій.

Зокрема, мова йде про негативний вплив на врожай абрикосів, вишні, черешні та персика. У той же час похолодання істотно не вплине на врожай озимих і ярих культур. За словами Топчія, після стабілізації погодної ситуації необхідно провести огляд посівів культур і багаторічних насаджень, на основі якого визначити обсяги можливих втрат.

"Слід зазначити, що для окремих регіонів, таких як південні і східні, опади позитивно впливають на стан культур, адже відбулося значне збільшення вологи в ґрунті", - зазначив Топчій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через похолодання в декількох містах України частково відновлено опалювальний сезон.