ua en ru

Прикордонники заборонили в'їзд журналістам Росії, Чехії та Італії, які їхали в Одесу на річницю 2 травня

Прикордонники заборонили в'їзд журналістам Росії, Чехії та Італії, які їхали в Одесу на річницю 2 травня Фото: вшанування в Одесі жертв трагедії 2 травня (twitter.com-boss8875)

Усіх трьох журналістів проросійських ЗМІ повернуто зворотними рейсами

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) не дозволили в'їзд трьом іноземцям, які виявилися журналістами проросійськи ЗМІ та їхали в Одесу для висвітлення річниці подій 2 травня 2014 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

"Впродовж лише 1 травня Державна прикордонна служба не допустила в’їзду в Україну проросійськи налаштованих осіб - громадян Італії, Чехії та Росії. Усі вони прямували в Україну "висвітлювати" події 2 травня в Одесі", - йдеться у повідомленні прикордонників.

Так, двох іноземців не пропустили в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, яка надійшла від інших правоохоронних органів.

"Йдеться про те, що громадяни Італії та Чехії неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні. Зокрема громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні "Оплот TV", - повідомили в прес-службі ДПСУ.

Зокрема, за даними прикордонників, у програмах журналіст озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на Сході України.

Щодо громадянина Чехії, то він виявився журналістом політичного видання, де також спотворював інформацію та неправдиво висвітлював події, що відбуваються в Україні.

"Звісно, що сподіватися на неупередженість даних "журналістів" під час висвітлення подій 2 травня в Одесі було не варто", - додали в ДПСУ.

Що стосується громадянина Росії, то співробітники Держприкордонслужби не пропустили його вже за результатами бесіди, оскільки росіянин не зміг підтвердити мету своєї поїздки.

"Росіянин прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва", - уточнили прикордонники.

Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами.

Нагадаємо, в Одесі поліція перевіряє Куликове поле на наявність вибухівки, доступ до площі поки закрито.

Раніше повідомлялося, що в Одесі правоохоронці перейшли на посилений режим у зв'язку з річницею трагедії 2 травня 2014 року. Зокрема, забезпечувати громадську безпеку будуть понад 2 тис. правоохоронців, серед яких 500 військовослужбовців Національної гвардії.