ua en ru

Прикордонники затримали на західному кордоні 14 нелегальних мігрантів

Прикордонники затримали на західному кордоні 14 нелегальних мігрантів Фото: затримані нелегали

Серед затриманих громадяни Монголії, Шрі-Ланки та Сирії

Групу з семи нелегальних мігрантів із Монголії затримали біля українсько-польського кордону співробітники Державної прикордонної служби ввечері 12 травня. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що прикордонники відділу "Рава-Руська" Львівського загону зупинили автомобіль "Шкода".

"Автівкою громадянин України віз до кордону 7 громадян Монголії - двоє чоловіків, двоє жінок та троє дітей віком 1,5 року, 8 та 10 років, які, вочевидь, мали намір перетнути кордон поза пунктами пропуску", - йдеться в повідомленні.

Затриманих громадян прикордонники доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративних документів.

Своєю чергою на Закарпатті прикордонники та поліцейські затримали двох сирійців та п’ятьох громадян Шрі-Ланки.

Повідомляється, що двох нелегальних мігрантів, які намагалися незаконно пробратися через кордон із Румунією, затримали вчора ввечері прикордонники відділу "Дякове" Мукачівського загону.

"Під час патрулювання прикордонний наряд помітив двох невідомих осіб, які рухались у бік кордону. Прикордонники зупинили іноземців поблизу населеного пункту Заболоття, що у Виноградівському районі Закарпатської області. До омріяного кордону нелегальні мандрівники не дійшли 500 метрів. Затримані чоловіки віком 21 та 24 років не мали при собі жодних документів та повідомили, що є громадянами Сирії", - доповіли у відомстві.

altaltalt
Фото: затримання нелегалів на західному кордоні

Там також додали, що ще п’ятьох іноземців-нелегалів затримали вранці 13 травня військовослужбовці Чопського загону спільно зі співробітниками поліції.

"Вони (нелегали - ред.) перебували без документів у приватному помешканні у м. Ужгород. У відділі затримані, всі чоловіки, розповіли охоронцям кордону, що вже декілька днів перебували в Ужгороді та чекали на переправлення їх до Словаччини, щоб згодом потрапити до Швейцарії", - з'ясували в ДПСУ.

Наразі тривають фільтраційні заходи, а після встановлення осіб іноземців буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті прикордонники затримали 6 нелегальних мігрантів.