ua en ru

Прикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштину

Прикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштину Фото: виявлений на кордоні бурштин (прес-центр ДПСУ)

Виявлений бурштин відправлено на експертну оцінку

Українські прикордонники затримали громадянина Польщі, який намагався вивезти з України понад 13 кілограмів обробленого бурштину. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що черговий випадок вивезення з України до Польщі більше 13 кг коштовного каменю не допустили в пункті пропуску "Грушів" прикордонники Львівського загону спільно з працівниками фіскальної служби.

"Бурштин автомобілем "Тойота" польської реєстрації вивозив громадянин Польщі, який для перетину кордону обрав смугу руху "зелений коридор". Прикордонники ініціювали проведення спільного з митниками поглибленого огляду транспортного засобу, у ході якого в конструктивних особливостях автомобіля, а саме - в боковій обшивці багажного відділення, під запасним колесом та в дугах бамперу було знайдено 13,3 кілограмів обробленого каміння бурштину", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштинуПрикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштинуПрикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштинуПрикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштинуПрикордонники затримали поляка, який вивозив із України 13 кг бурштину

Фото: контрабандний бурштин на кордоні з Польщею (прес-центр ДПСУ)

За даними відомства, виявлений бурштин відправлено на експертну оцінку, а автомобіль, як засіб незаконного переміщення товарів, вилучено встановленим порядком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рівненський міський суд наклав арешт на 1,6 тонн бурштину орієнтовною вартістю 16 млн гривень.