ua en ru

Суд у Рівненській області наклав арешт на бурштин, вартістю 16 мільйонів

Суд у Рівненській області наклав арешт на бурштин, вартістю 16 мільйонів Фото: бурштин (wikipedia)

Вилучено всього близько 1,6 т бурштину

Рівненський міський суд наклав арешт на 1,6 тонн бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Зазначається, що бурштин було вилучено за результатами проведених правоохоронцями обшуків 5 та 7 грудня 2017 року на території м.Рівне, Рівненського, Дубровицького та Сарненського районів.

"Вилучили всього близько 1,6 т бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн, спеціальне обладнання для його обробки в кількості 21 одиниці, а також видобутку (мотопомпи, шланги)", - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст. ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконними операціями із бурштином, та притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року у Рівненській області правоохоронці провели 9 обшуків, у ході яких вилучено понад 1 тис. кг бурштину.