ua en ru

Прикордонники затримали організатора каналу нелегальної міграції з Азії

Прикордонники затримали організатора каналу нелегальної міграції з Азії Фото: аеропорт Одеси

Громадянин Афганістану організував канал незаконної міграції з Південної Азії

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) спільно з поліцією і міграційною службою затримали в Одесі громадянина Афганістану, який організував канал незаконної міграції з країн Південної Азії через Україну. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

У ході спостереження правоохоронці встановили, що афганець по кличці Інженер тривалий час був основним організатором переправлення незаконних мігрантів з Афганістану і Пакистану в Україну, і далі - в країни Євросоюзу. Він також особисто підтримував стійкі зв'язки з лідерами та учасниками організованих злочинних груп, що спеціалізуються на переправленні нелегалів в Росії, Афганістані, Пакистані, Бангладеш, Шрі-Ланці та інших країнах Азії.

"Через розгалужену мережу посібників з числа іноземців, що проживають в Україні, він особисто контролював більшість потоків незаконної міграції, які проходили через нашу державу. Зараз можна говорити про, щонайменше кількох десятках незаконних мігрантів, перевезення яких організував безпосередньо Інженер тільки в цьому році", - повідомили у ДПСУ.

Повідомляється, що вартість такої послуги, в залежності від країни кінцевого призначення, коштувала в середньому від 12 до 15 тисяч доларів США.

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби увечері 12 травня затримали біля українсько-польського кордону групу з семи нелегальних мігрантів з Монголії.