ua en ru

Прикордонники затримали двох порушників-іноземців на кордоні з РФ

Прикордонники затримали двох порушників-іноземців на кордоні з РФ Фото: затримання порушника кордону (прес-центр ДПСУ)

Один із них назвався громадянином Грузії, а інший - громадянином Молдови

Двох іноземців, які намагалися порушити українсько-російський кордон, затримали учора прикордонники Сумського загону. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що один із порушників вирішив потрапити в Україну, оминаючи пункт пропуску "Бачівськ", на напрямку російського н. п. Троєбортне.

"У ході перевірки наявності документів на право перетинання державного кордону встановлено, що у громадянина документи відсутні, а назвався чоловік громадянином Грузії. Цього громадянина затримано на термін до трьох діб із метою встановлення особи, після чого буде складено протокол про адміністративне правопорушення за незаконний перетин кордону", - йдеться в повідомленні.

Ще одного порушника військовослужбовці відділу "Білопілля" затримали на світанку після спрацювання спеціального приладу за 10 метрів від кордону.

"За результатами перевірки встановлено, що затриманий є громадянином Молдови і що він перевищив термін перебування на території України на 164 доби. На вказаного громадянина складено матеріали справи за спробу порушення державного кордону та винесено рішення про примусове його повернення на батьківщину", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дворічанському районі Харківської області 24 червня 2017 року було відкрито відділ прикордонної служби "Тополі" в рамках програми інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону.