ua en ru

У Харківській області відкрито новий відділ прикордонслужби "Тополі"

У Харківській області відкрито новий відділ прикордонслужби "Тополі" Фото: (прес-центр ДПСУ)

Ділянка відповідальності підрозділу обладнана системою "інтелектуального кордону"

У Дворічанському районі Харківської області 24 червня 2017 року було відкрито відділ прикордонної служби "Тополі" в рамках програми інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що ділянка відповідальності підрозділу обладнана системою "інтелектуального кордону", вздовж всієї ділянки встановлені відеокамери, дані з яких виводяться на центр управління службою, облаштовано протитранспортний рів, загороджувальний паркан та рокадну дорогу.

"На облаштування нового підрозділу прикордонної служби та ділянки відповідальності з держбюджету було виділено понад 13,5 млн гривень, які освоєні на будівництво адміністративних приміщень та службового житла для персоналу відділу, 62 млн гривень для встановлення лінійних споруд та відео-технічного спостереження, а на облаштування опорного пункту на 60 осіб - близько 14 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними ДПСУ, в ході облаштування адмінбудівлі та житла для персоналу відділу на території містечка вони були обладнані всім належним санітарним устаткуванням: будівля забезпечена холодною та гарячою водою, електроживленням, теплопостачанням, вентиляцією та каналізацією, також встановлено систему пожежної сигналізації.

altaltaltalt
Фото: відкриття нового прикордонвідділу на кордоні з РФ (прес-центр ДПСУ)

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року на українсько-угорському кордоні розпочато функціонування спільного контактного пункту "Захонь" у пункті пропуску для автомобільного сполучення "Тиса - Захонь" на угорській стороні.