ua en ru

Прикордонники не пустили в Україну ще двох російських журналістів

Прикордонники не пустили в Україну ще двох російських журналістів Фото: митний контроль у "Борисполі"

На "Євробачення" їхали журналістки РФ, які раніше незаконно відвідували анексований Крим

Українські прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд в Україну на 3 роки ще двом російським журналістам, які раніше незаконно відвідували анексований Росією український Крим. Про це повідомив речник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян у своєму Facebook.

"Сьогодні зранку Державна прикордонна служба не пропустила через кордон та заборонила в'їзд в Україну на 3 роки ще двом журналісткам російського видання, які порушували законодавство України та відвідували тимчасово окупований півострів через тимчасово закриті пункти пропуску", - йдеться в повідомленні.

Він також озвучив позицію Держприкордонслужби щодо цього питання.

"Наявність акредитації на "Євробачення" не є документом, який надає право для перетину кордону. При ухваленні рішень Держприкордонслужба спільно із СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України", - пояснив Слободян.

Сьогодні зранку Державна прикордонна служба не пропустила через кордон та заборонила в'їзд в Україну на 3 роки ще двом ж...

Опубліковано Oleh Slobodyan 6 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники аеропорту "Бориспіль" не пустили в Україну акредитованого на пісенний конкурсу "Євробачення-2017" фотокореспондента МІА "Росія сьогодні" Раміля Сідтікова.