ua en ru

Російського фотокореспондента не пустили в Україну на Євробачення

Російського фотокореспондента не пустили в Україну на Євробачення Фото: прикордонники "Борисполя" не пустили росіянина в Київ

Йдеться про фотокореспондента МІА "Росія сьогодні" Раміля Сідтікова

Фотокореспондента МІА "Росія сьогодні" Раміля Сідтікова, акредитованого на Євробачення, не пустили в Україну. Про це повідомляє "РИА Новости".

Як розповів директор об'єднаної дирекції фотоінформації Олександр Штоль, журналіста "завернули" з Києва, на кордоні в нього взяли документи.

"Через приблизно одну годину принесли постанову про відмову у в'їзді. Акредитація була отримана по всій формі", - сказав Штоль.

Він додав, що для в'їзду потрібно запрошення організаторів Євробачення, однак раніше організатори заявили, що "не видають таких документів".

"При нормальному розвитку подій Раміль повинен був із підтвердженням акредитації отримати оригінал у прес-центрі заходу в Києві. Роздруківка з сайту з підтвердженою акредитацією владу в аеропорту не задовольнила", - уточнив директор.

Офіційне відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбудеться в Києві 7 травня. Фінал заплановано на 13 травня. Цього року Росія не бере участі в конкурсі.

Нагадаємо, раніше міністр культури України Євген Нищук заявив, що інформація про дискваліфікацію України на Євробаченні поки не є підтвердженою.