ua en ru

Прикордонники завадили незаконному вивезенню дитини до Румунії

Прикордонники завадили незаконному вивезенню дитини до Румунії Фото: ДПСУ

Жінка пред’явила підроблене доручення від батьків на вивіз дитини

Прикордонники у пункті пропуску "Порубне", що на кордоні з Румунією, завадили незаконному вивезенню неповнолітньої дитини. Про це йдеться у повідомленні на сайті ДПСУ.

Так, в пункт пропуску "Порубне", що на кордоні з Румунією, прибула громадянка України разом із дитиною 2009 року народження. Під час перевірки документів прикордонниками Чернівецького загону, жінка, як супроводжуюча особа, пред’явила підроблене доручення від батьків на вивіз дитини, видане Генконсульством України в Мілані.

За даним фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 КК України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів". Жінку з дитиною передано правоохоронним органам.

Прикордонне відомство нагадало про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми, зазначивши, що і надалі фіксуються випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, або видані незаконно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники ліквідували діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми, що постачав українських жінок до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.