ua en ru

Прикордонники ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми між Україною та ОАЕ

Прикордонники ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми між Україною та ОАЕ Фото: торгівля людьми (ілюстративне фото, U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Двом організаторам каналу торгівлі людьми оголошено підозру

Прикордонники ліквідували діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми, що постачав українських жінок до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою їх подальшої сексуальної експлуатації. Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби України.

Зазначається, що оперативна розробка каналу торгівлі людьми проводилась оперативно-розшуковим Держприкордонслужби в м. Чернігів близько 6 місяців.

"У процесі документування злочинної діяльності було встановлено, що кримінальний бізнес організували двоє мешканців м. Чернігів, які за попередньою змовою підшукували та вербували на території Чернігівської області молодих жінок, що перебували у скрутному матеріальному становищі, приваблюючи високими доходами за роботу у сфері надання сексуальних послуг за кордоном. За кожну відправлену до ОАЕ дівчину, зловмисники отримували від 500 до 1000 доларів", - йдеться у повідомленні.

Ще в лютому цього року прикордонники разом з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області в міжнародному аеропорту "Київ" припинили спробу відправки двох мешканок Чернігівського району до ОАЕ, а також провели обшуки за адресами проживання зловмисників.

"За результатами обшуків виявлено та вилучено низку речових доказів, які неспростовно підтвердили організацію протиправної діяльності підозрюваними громадянами. Крім того в ході обшуків, в обійсті у одного з фігурантів справи були вилучені бойові набої до автоматичної стрілецької зброї калібру 5,45 міліметрів", - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що днями слідчими поліції було оголошено підозру організаторам торгівлі людьми у вчиненні відповідного.

Нагадаємо, нещодавно поліція Іспанії спільно з Національним агентством щодо заборони торгівлі людьми (NAPTIP) Нігерії та Національним агентством з злочинності Великої Британії (NCA) припинила діяльність міжнародного організованого угруповання, яке займалося торгівлею людьми.