ua en ru

Прикордонники передали поліції громадянина Вірменії, який пропонував хабар

Прикордонники передали поліції громадянина Вірменії, який пропонував хабар Фото: українські прикордонники (eubam.org)

Іноземець пропонував прикордонникам хабар за непритягнення до адміністративної відповідальності

Іноземець запропонував більше 5500 гривень хабара українським прикордонникам на одному з пунктів пропуску за непритягнення до адміністративної відповідальності. Співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ) відмовилися від хабара, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що 12 липня ввечері у пункт пропуску "Виступовичі" прибув громадянин Вірменії. При проходженні паспортного контролю прикордонники встановили, що іноземець перевищив термін перебування в Україні строком на одну добу. За непритягнення його до адміністративної відповідальності вірменин запропонував прикордонного наряду хабар у розмірі понад 5500 гривень. Прикордонники відмовилися від хабара, а сам факт правопорушення зафіксували в установленому порядку.

За перевищення терміну перебування в Україні громадянин Вірменії був притягнутий до адміністративної відповідальності. За ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі" правопорушника співробітники ДПСУ передали представникам Національної поліції.

У відомстві зазначили, що з початку року співробітники ДПСУ задокументували понад 580 випадків пропозицій хабарів громадянами, від яких персонал Служби відмовився.

altaltalt

Фото: затримання порушника (прес-служба ДПСУ)

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою Південного регіону викрила у хабарництві одного із керівників митного поста "Північний" Дніпропетровської митниці.