ua en ru

Прикордонники виявили у громадянина Німеччини гранату

Прикордонники виявили у громадянина Німеччини гранату Фото: німець намагався провезти гранату з України в Польщу

Боєприпас без запалу лежав у речовому ящику пасажира в автомобілі

В пункті пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні, у суботу, 20 серпня, близько 11-ї години українські прикордонники знайшли в автомобілі громадянина Німеччини, який прямував до Польщі, гранату "Ф-1". Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

"Водій автомобіля "БМВ", 1987 року народження, прямував по смузі руху "червоний коридор". Окрім стандартних перевірочних заходів прикордонники вирішили більш детально оглянути його автівку та скерували її в павільйон поглибленого огляду", - йдеться в повідомленні.


До перевірки залучили кінолога зі спеціальною собакою для пошуку зброї та вибухових речовин, яка, згідно з інформацією прес-служби, досить нервово поводилася під час перевірки автомобіля.

У результаті, у салоні "БМВ", у речовому ящику пасажира прикордонники виявили поліетиленовий пакунок у якому був предмет, схожий на гранату "Ф-1" без запалу.

Граната

Фото: прикордонники знайшли у бардачку німця гранату

Із павільйону було негайно виведено службовців та водія автівки та викликано представників взаємодіючих правоохоронних органів та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 18 серпня Держприкордонслужба України повідомила, що на кордоні з Польщею в чергах стоять майже тысяча машин.