ua en ru

Прикордонники ліквідували канал переправлення нелегалів із В’єтнаму

Прикордонники ліквідували канал переправлення нелегалів із В’єтнаму Фото: затримання нелегалів на українсько-словацькому кордоні (прес-центр ДПСУ)

Групу з 24 громадян В’єтнаму затримали прикордонники Словаччини після перетину кордону

Українські прикордонники спільно з поліцією і прикордонниками Словаччини ліквідували канал переправлення незаконних мігрантів із В’єтнаму. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

Зазначено, що ще на початку серпня 2017 року українські правоохоронці з залученням словацьких прикордонників зібрали інформацію про наміри злочинців переправити в країни Європи велику групу незаконних мігрантів.

"Оперативники постійно відслідковували формування групи та поступове переміщенням іноземців у прикордоння. Зокрема, серед них були ті, які раніше вже намагалися незаконно потрапити в країни ЄС у складі інших груп, і ті, які на законних підставах в’їхали в Україну, але згодом вирішили шукати кращої долі за межами України", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, після накопичення мігрантів неподалік кордону, організатори неодноразово змінювали день та напрямок, де мало відбутися порушення кордону.

"Усе це вони робили, аби правоохоронці не змогли відстежити маршрут незаконної подорожі. Проте за спільним задумом правоохоронців двох країн групу з 24 громадян В’єтнаму затримали прикордонниками Словаччини безпосередньо після перетину українсько-словацького кордону", - доповіли в ДПСУ.

Наразі на території як України, так і Словаччини правоохоронці проводять подальші слідчі дії для викриття всіх організаторів каналу та їхніх спільників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Словаччини виявила 4 серпня неподалік від словацько-українського кордону місце посадки невеликого літака, яким контрабандисти змогли доправити з України 10 мігрантів-громадян Індії.