ua en ru

Прикордонники не мали права затримувати "беркутівців" при втечі в РФ, - ГПУ

Прикордонники не мали права затримувати "беркутівців" при втечі в РФ, - ГПУ Фото: Сергій Горбатюк підтвердив факт перетину кордону з РФ "беркутівцями"

За словами Горбатюка, вказані особи могли втекти з України будь-коли

Четверо колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", підозрювані у побитті представників Автомайдану під час Революції гідності, могли покинути Україну в будь-який момент і прикордонники не мала права їх затримувати. Про це заявив начальник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"За попередніми даними, вони (Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко - ред.) перетнули кордон до Російської Федерації", - повідомив Горбатюк.

При цьому він зауважив, що для стовідсоткового підтвердження втечі екс-"беркутівців" має бути офіційне підтвердження від Державної прикордонної служби.

За словами Горбатюка, вказані особи могли втекти з України будь-коли.

"Це було можливо в будь-який момент, виходячи з тих запобіжних заходів, які були обрані стосовно них. Тобто частина були з особистими зобов’язаннями і на їхню волю покладався суд, обираючи запобіжний засіб, інші - домашній арешт. "Нічний" так званий - це з 23:00 до 7:00, а в інший час доби - жодних стримуючих факторів не існує", - пояснив він.

Як додав прокурор, стосовно Гончаренка, згідно з рішенням Апеляційного суду, не було жодного запобіжного заходу: на нього поклали лише зобов’язання про те, щоб з’явитися тоді, коли буде наступне обрання йому запобіжного заходу у районному суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнений Апеляційним судом Києва екс-"беркутівець" Віталій Гончаренко та ще троє його колишніх колег втекли до Росії, звідки записали відеозвернення.