ua en ru

Прикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброї

Прикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброї Фото: виявлені лампи протиракетної протидії

Їх намагався завезти в Україну громадянин Молдови

Сьогодні вночі у пункті пропуску "Сеньківка" прикордонники Чернігівського загону спільно з працівниками фіскальної служби виявили в автобусі, який їхав в Україну, 12 ламп до ракетної зброї. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що на в’їзд в Україну прибув рейсовий автобус молдавської реєстрації, під керуванням громадянина Молдови.

"При проведенні ретельного огляду транспортного засобу правоохоронці виявили у дерев’яному ящику багажного відділення 12 ламп, які, можливо, використовуються у приладах оптико-електронної протидії до високоточної ракетної зброї", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброїПрикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброїПрикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброїПрикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброїПрикордонники у Чернігівській області виявили 12 ламп до ракетної зброї

Фото: вилучені лампи протиракетної оборони

Працівниками ДФС виписана картка відмови на товар, а лампи вилучено на зберігання для подальшого проведення експертизи.

Співробітники ДПСУ також поінформували представників Служби безпеки України в Чернігівський області.

Нагадаємо, нещодавно поблизу анексованого Росією українського Криму відбулися військові навчання Збройних Сил України, в ході яких проводилися ракетні стрільби.