ua en ru

Прикордонникам підняли виплати за виконання завдань у зоні АТО

Прикордонникам підняли виплати за виконання завдань у зоні АТО Фото: українські прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Прикордонники на лінії бойового зіткнення будуть отримувати до 7,5 тис. гривень

Прикордонникам підняли виплати за виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян в Facebook.

"На виконання доручення президента України Міністерством внутрішніх справ (МВС) України і Адміністрацією Державної прикордонної служби України проведена робота щодо збільшення рівня грошового забезпечення прикордонникам, які виконують завдання в районі АТО", - заявив Слободян.

Згідно з інформацією спікера, таким чином, сьогодні ліквідована диспропорція у виплаті коштів за участь в АТО між військовослужбовцями Збройних сил України та Держприкордонслужби, яка існувала протягом кількох місяців.

Так, наказом МВС внесені зміни в Інструкцію про порядок і розміри виплати винагороди військовослужбовцям Держприкордонслужби за безпосередню участь у військових конфліктах чи антитерористичної операції, інших заходах в умовах особливого періоду. Документ передбачає збільшення діючих розмірів винагороди, починаючи з 1 квітня 2017 року.

"Прикордонники на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону будуть отримувати до 7,5 тис. гривень, а в інших місцях дислокації в межах певного району військового конфлікту в 3,5 тис. гривень. Зараз належні суми винагороди військовослужбовцям вже виплачені", - резюмував Слободян.

Ліквідовано диспропорцію у виплаті прикордонникам коштів за участь у АТО На виконання доручення Президента України Міні...

Опубліковано Oleh Slobodyan 19 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі проведення АТО бойовики 43 рази відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників вздовж всієї лінії зіткнення за минулу добу. Також повідомляється про чотирьох поранених бійців ВСУ.